Składniki na ciasto: Składniki na ser: Składniki na polewę: Wykonanie polewy: Wykonanie ciasta: Wykonanie sera: Wykonanie placka: 30 dag mąki tortowej20 dag masła5 dag margaryny10 dag cukru pudru5 żółtek ugotowanychtłuszcz do formywiórki kokosowe do formy1 kg sera9 jajek1,5 szklanki cukru2 budynie waniliowe20 dag masła1 opakowanie pierniczków w czekoladzie2 batony chałwy waniliowej1 aromat waniliowy1 galaretka wiśniowa1 tabliczka gorzkiej czekolady1 tabliczka czekolady mlecznej½ kostki masła½ szklanki kwaśnej śmietany½ szklanki wodyWszystkie składniki na polewę rozpuścić powoli na małym ogniu stale mieszając do połączenia się składników (nie dopuścić do zagotowania) Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, margarynę z masłem, żółtka zetrzeć na tarce i wymieszać razem z masłem i margaryną. Żółtka utrzeć z cukrami na puch, wlewać powoli ostudzone masło dodając po jednej łyżce sera, budynie i aromat. Na koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek i całość delikatnie wymieszać.