Legumina ryżowa z czereśniami

Katarzyna
Śniadania
10.07.2016 9:45
Legumina ryżowa z czereśniami

Składniki: Wykonanie: 1 szklanka ryżu,700 ml mleka,300 ml wody,2 łyżki cukru,2 cukry waniliowe,½ łyżeczki cynamonu mielonego,250 ml śmietanki kremówki,1 szklanka dojrzałych czereśni lub wiśni,3 łyżki cukru pudru,szczypta soli. Wodę zagotować z mlekiem, z odrobina soli, z cukrami i cynamonem. Śmietankę ubić z resztą cukru( trochę odłożyć do dekoracji) i wymieszać z ostudzonym ryżem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/07/legumina-ryzowa-z-czeresniami.html

Tradycyjna Kuchnia

Katarzyna