pieczone warzywa

Marta
Fit
21.08.2016 21:02
pieczone warzywa

Składniki: - 1 średni ziemniak - 1,5 małej cukinii - 3 małe marchewki - papryka żółta i czerwona - pół niedużej cebuli - sól czosnkowa - pieprz czarny - 3 łyżki oliwy z oliwek Marchewki i ziemniaka obieram, obieraczką kroję na płatki. Paprykę kroję na pół, wycinam gniazda nasienne, kroję obieraczką po krawędzi na wąskie paseczki. Każde z warzyw zwijam w rulonik i układam ciasno w naczyniu żaroodpornym. Cebulę kroję w piórka i także wtykam pomiędzy warzywa. Cukinię także kroję za pomocą obieraczki na cieniutkie plasterki. Paprykę biorę po kilka pasm, zwijam je ze sobą i układam pomiędzy pozostałymi warzywami. Cebulę nożem kroję w piórka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/08/pieczone-warzywa.html