W osobnym naczyniu ubijamy śmietankę kremówkę ( powinna powstać bita śmietana ) po czym dodajemy do masy serowej w 2 turach i delikatnie mieszamy do połączenia 11) Na kakaowo-maślany spód wykładamy połowę masy serowej, na to wrzucamy połowę przygotowanych wiśni i dokładamy resztę masy 12) SKŁADNIKI - 20 dag herbatników maślanych - 60 dag masła - 4 dag kakao - kubeczek ( 200 ml ) jogurtu greckiego - kubeczek ( ok 330 ml ) śmietanki kremówki 30% - kostka sera białego półtłustego ( 25 dag ) - pół szklanki cukru pudru - cukier waniliowy - 3 łyżeczki żelatyny - 40-50 dag wiśni lub innych owoców - galaretka wiśniowa ( lub inna w zależności od użytych owoców ) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1) 4) Tortownicę z masą wstawiamy do lodówki 5) W naczyniu rozpuszczamy galaretkę i pozostawiamy do lekkiego stężenia ( galaretka powinna wciąż być lejąca, ale już lekko zgęstniała ) 6) Myjemy wiśnie i usuwamy z nich pestki 7) Ser biały przepuszczamy 2-3 krotnie przez maszynkę do mielenia 8) W misie miksera umieszczamy jogurt grecki, zmielony twaróg, cukier puder oraz cukier waniliowy. Do lekko ciepłej żelatyny dodajemy 2 łyżki masy serowej i dokładnie mieszamy, następnie dodajemy kolejne 2 łyżki, mieszamy i tak zaprawioną żelatynę wlewamy do masy serowej - miksujemy 10) Przy pomocy łyżki wyklepujemy spód oraz boki tortownicy na wysokość ok 5 cm tworząc formę ciasta z masy. Ciastka i kakao wrzucamy do malaksera i miksujemy do całkowitego pokruszenia, następnie dodajemy roztopione masło po czym nadal miksujemy do połączenia składników i uzyskania konsystencji mokrego piasku.