Składniki: 125 g masła 150 g mąki pszennej 3 łyżki zmielonych migdałów 150 g drobnego cukru do wypieków 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 g drobinek czekoladowych lub posiekanej czekolady (ja użyłam gorzkiej) 150 g czerwonej porzeczki Masę nakładamy łyżką, można sobie ewentualnie pomagać drugą łyżką, spłaszczamy, w każdą porcję wkładamy parę sztuk porzeczek. I powiem Wam szczerze, nie oczekiwałam że będziemy się nimi tak zajadać. Masło, mąkę, migdały, cukier, jajko i ekstrakt z wanilii miksujemy do uzyskania gładkiej masy. A w planie, głupia, chciałam je zrobić z połowy składników. I tak jak nie jestem miłośniczką tego typu ciastek, to te są naprawdę super.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/ciastka-z-porzeczkami-i-czekolada/