Drukuj Porcje: 12 Autor: Małgorzata Hert Składniki Ciasto 110 g mąki pszennej 110 g masła 110 g jasnego brązowego cukru 2 jajka 2½ łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku 3 łyżki likieru whisky cream ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej Krem 300 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo 3 łyżki ciemnego kakao Przygotowanie Ciasto Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Będę również bardzo wdzięczna, jeśli polubisz moją stronę na facebooku – każde polubienie sprawia mi radość i motywuje do dalszej pracy! Nie przerywając ucierania stopniowo dodajemy cukier, następnie po jednym jajku i na koniec kawę. Bardzo delikatne i subtelne w smaku babeczki, które idealnie pasują do popołudniowej kawy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką o szerokości 9 mm i ozdabiamy babeczki. Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło! Ten klasyczny, włoski deser zrobił furorę na całym świecie. Z okazji Dnia Kobiet przygotowałam nie co inną wersję tego pysznego deseru. Do masy dodajemy mąkę, likier i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Jeśli wypróbowałaś/eś ten przepis zostaw, proszę komentarz i napisz, czy Ci smakowało.