Składniki
400 g wołowiny
4 bułki do hamburgerów
1 duża biała cebula ( podsmażona)
2 cebule czerwone ( cebula karmelizowana, wcześniej podsmażona na oleju z jedną łyżeczką brązowego cukru)
4 papryczki piri piri (bez nasion)
pieczarki (juz wcześniej podsmażone na maśle z czosnkiem solą oraz pieprzem)
bekon ( wcześniej podsmażone kawałki)
ogórki korniszony
pietruszka
sól
pieprz
kieliszek wody
musztarda
Przepis
Zaczynamy od przygotowania mięsa.Do mięsa wołowego dodajemy pietruszkę, papryczki piri-piri, jedną łyżkę musztardy orazkieliszek wody.
Całość dokładnie mieszamya następnie doprawiamy solą.
Do mięsa dodajemy również podsmażoną białą cebulę a następnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Mięso formujemy na 4 kotlety a następnie podsmażamy na patelni. Kotlety smażymy po 2 minuty na każej
ze stron.
Bułki najlepiej wcześniej podgrzać lub podsmażyć na patelni, aby były lekko chrupiące.
Hamburgery przygotowujemy w następnej kolejności:
- bułka
- ketchup
- sałata
- pomidor
- mięso wołowe
- pieczarki
- karmelizowana czerwona cebula
- ogórki konserwowe
- bekon
- majonez
- bułka