Składniki: - Biszkopt: - 4 duże jajka - 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki pszennej - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - Galaretka: - 2 galaretki niebieskie - 700 ml gorącej wody - około 600 g borówki amerykańskiej - Bita śmietana: - 400 ml zimnej kremówki - 250 g mascarpone Mlekoma - 2 łyżki cukru pudru - Beza z migdałami: - 3 białka - 140 g cukru - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 50 g migdałów w płatkach Biszkopt: Białka ubić na sztywno z szczyptą soli. Ciasto włożyć minimum na całą noc do lodówki by beza trochę zmiękła i zbyt mocno nie pękała w trakcie krojenia. Beza z migdałami: Zimne białka ubijać i stopniowo dosypywać po łyżce cukru. Dodawać po łyżce cukru i żółtku na przemian cały czas ubijając. Piec z termoobiegiem w 140 stopniach około 50 minut. Wylać na blachę 24*24 cm wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównać. Blachę o wymiarach 24*24 wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie wymieszać drewnianą łyżka.