Pieczeń z indyka z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim

Monika
Śniadania
18.07.2016 22:43
Pieczeń z indyka z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim

2 łyżki kaszy manny 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego sól,pieprz Mięso z indyka ze skórą zmielić maszynką na sitku o grubych oczkach*. składniki: 1 udziec z indyka ze skórą bez kości ( mój miał ok 1,1 kg ) 1 słoik suszonych pomidorów w oleju Udało mi się kupić piękny udziec z indyka więc znowu zrobiłam pieczeń na kanapki. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut aż wierzch się dobrze przyrumieni, funkcja góra-dół. Najlepiej aby na wierzchu nie było kawałeczków suszonych pomidorów bo za bardzo się spieką. Aromatyczny olej, którym są zalane pomidorki też się nie marnuje bo wykorzystuje go do pesto i skrapiam nim sałatki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/07/pieczen-z-indyka-z-suszonymi-pomidorami.html