Składniki
Bigos z młodej kapusty
1 sztuka młodej kapusty
2 sztuki chudej kiełbasy
200 gram dowolnej wędliny
2 sztuki marchewki
5-6 sztuk pieczarek
2 sztuki cebuli
1 sztuka czerwonej papryki
1 łyżka pikantnego ketchupu
puszka pomidorów w sosie własnym
sól
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
koperek
Przepis
Pokrojoną kapustę oraz marchewkę wrzucamy go garnka a następnie zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy oraz lekko solimy. Gotujemy około 20 minut a następnie odcedzamy większość wody ( zostawiamy odrobinę wody).
Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucam pokrojoną w kostkę cebule, wędlinę oraz kiełbasę. Dodajemy również pieczarki, paprykę oraz puszkę pomidorów w sosie własnym. Podsmażamy. W międzyczasie dodajemy łyżkę pikantnego ketchupu a następnie dodajemy naszą podsmażoną kapustkę.
Podsmażamy przez kilka minut a następnie doprawiamy pieprzem i koperkiem.