Bigos z młodej kapusty

Ewelina
Obiad
18.07.2016 16:49
Bigos z młodej kapusty

Składniki

Bigos z młodej kapusty

1 sztuka młodej kapusty

2 sztuki chudej kiełbasy

200 gram dowolnej wędliny

2 sztuki marchewki

5-6 sztuk pieczarek

2 sztuki cebuli

1 sztuka czerwonej papryki

1 łyżka pikantnego ketchupu

puszka pomidorów w sosie własnym

sól

pieprz

ziele angielskie

liść laurowy

koperek

Przepis

Pokrojoną kapustę oraz marchewkę wrzucamy go garnka a następnie zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy oraz lekko solimy. Gotujemy około 20 minut a następnie odcedzamy większość wody ( zostawiamy odrobinę wody).

Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucam pokrojoną w kostkę cebule, wędlinę oraz kiełbasę. Dodajemy również pieczarki, paprykę oraz puszkę pomidorów w sosie własnym. Podsmażamy. W międzyczasie dodajemy łyżkę pikantnego ketchupu a następnie dodajemy naszą podsmażoną kapustkę.

Podsmażamy przez kilka minut a następnie doprawiamy pieprzem i koperkiem.