Bigos z młodej kapusty

Ewelina
22.08.2014 10:02
Bigos z młodej kapusty

Przepis

Składniki:

1 młoda kapusta

2 laski chudej kiełbasy

200g pieczarek

2 cebule

sól

pieprz

liść laurowy

ziele angielskie

koncentrat pomidorowy

olej do podsmażenia kiełbasy

koperek

Wykonanie:

Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Wrzucamy ziele angielskie, liść laurowy i lekko solimy. Gotujemy ok 20 minut, po czym odcedzamy zostawiając odrobinę wody. Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w półplasterki wędlinę.Kiedy się lekko podsmażą dodajemy pokrojone pieczarki. Całość chwilę podsmażamy a następnie przekładamy do kapusty dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy całość ok 20 min. Na końcu dodajemy przyprawy: sól, pieprz i ew.odrobinę cukru. Dokładnie mieszamy. Posypujemy koperkiem. Wcinamy z pieczywem :)