Składniki
250 g mascarpone
250 g kremówki
1 puszka brzoskwiń
250 g serka waniliowego homogenizowanego
50 g gorzkiej czekolady
1 op. cukru wanilinowego
5 łyżek cukru pudru
3 łyżki żelatyny
1 szklanka jagód
1/2 szklanki wrzątku
Przepis
Żelatynę rozpuść i odstaw by przestygła. Gdy żelatyna ostygnie podziel ją na 3 części.
Brzoskwinie osącz z zalewy i zmiksuj blenderem.
Mascarpone i serek waniliowy przełóż do miski. Wymieszaj z cukrami. Dodaj ubitą kremówkę.
Masę z mascarpone podziel na dwie części (2:1). Do większej porcji dodaj jedną część żelatyny i 1/2 szklankę jagód. Wymieszaj.
Salaterki wysmaruj masłem i wyłóż masę z mascarpone. Przełóż do lodówki aby masa stężała.
Do zmiksowanych brzoskwiń dodaj drugą część żelatyny i wymieszaj. Wyłóż na masę z mascarpone. Przełóż ponownie do lodówki aby masa stężała.
Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i dodaj do pozostałej masy z mascarpone,wymieszaj. Gotową masę wyłóż na wierzch deseru i wstaw do lodówki.
Deser podawaj z pozostałymi jagodami,możesz również posypać go startą czekoladą.