Bigos z młodej kapusty

Ewa
Obiad
23.06.2016 9:29
Bigos z młodej kapusty

Składniki

młoda kapusta

kilka marchewek, najlepiej młodych

1/2 pęczka koperku

ok. 200 g pieczarek

1 cebula

1/2 puszki krojonych pomidorów

1 łyżeczka przyprawy do bigosu

sól i pieprz

szczypta kminu rzymskiego

szczypta chili

1 szklanka wod

Przepis

Do garnka wrzucam pomidory. Dodaję wodę i pokrojone marchewki np. w plasterki, jak wolicie. Cebulę siekam w kostkę a pieczarki w plasterki. Razem chwilę podsmażam i dodaję do zawartości garnka. Dorzucam poszatkowaną kapustę i duszę. Na koniec bigos przyprawiam i dodaję posiekany koperek.

Bigos przygotowałam z połowy porcji. Do mojego bigosu dodałam również kiełbaskę