Marchewkowe kluski

Beata

Dania mączne

17.07.2016 0:10

Marchewkowe kluski

Składniki 250 g twarogu dałam półtłusty 2 jajka 1kg ugotowanych ziemniaków 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki mąki pszennej 4 średnie ugotowane marchewki sól masło klarowane Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować w posolonej wodzie, a następnie przecisnąć je przez praskę. Na patelni rozpuścić masło i lekko podsmażyć na nim kluski. kluski z marchewką Kluski wkładać do wrzątku i jak wypłyną na powierzchnię wody gotować 2-3 minuty, a następnie wyciągnąć je łyżką cedzakową. Ser,marchewkę, ziemniaki, żółtka, sól mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną zagniatamy na stolnicy na gładkie ciasto.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/07/marchewkowe-kluski.html

smak i uczucie

Beata