Składniki 1 duża polędwiczka wieprzowa 2 jabłka 2 cebule 2 czubate łyżeczki musztardy stołowej 2 łyżki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 2 łyżki masła klarowanego Na patelni rozgrzać masło klarowane i usmażyć polędwiczkę z dwóch stron na rumiany kolor. Polędwiczkę pokroić na plastry o grubości 1 cm, a następnie każdy rozbić ręką mocno dociskając. Musztardę wymieszać z solą i pieprzem. Na półmisek wyłożyć jabłka polędwiczki i wszystko obłożyć zeszkloną cebulą. ziołowe polędwiczki z jabłkiem Każdy plaster polędwiczki posmarować z dwóch stron pastą z musztardy. Dodać plasterki jabłek oprószyć solą i pieprzem (szczyptą) i chwilę smażyć wraz z cebulą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/01/poledwiczki-zioowe-z-jabkiem.html