Składniki 500 g wołowiny z kością 2 duże marchewki 4 ziemniaki 1/2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej (lub świeżej) 1/2 główki małej kapusty 1 kg buraków 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego koperek 2 liście laurowe 3 ziela angielskie sól pieprz 1 łyżka mąki pszennej śmietana Mięso włożyć do garnka i wlać wodę. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i wlać do garnka z zupą. Dodać pokrojone w kostkę buraki, poszatkowaną kapustę, liście laurowe, ziele angielskie i fasolkę szparagową. Na talerzu podawać z kleksem śmietany. Zbliżają się zimne dni, a na rozgrzewkę najlepszy talerz gorącej zupy. Więcej przepisów na zupy znajdziecie na blogu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/09/barszcz-ukrainski.html