KOLOROWE KOPYTKA Z WARZYWAMI Składniki: 1 kg ziemniaków 3 jajka 0,6 kg mąki pszennej 15 dkg gotowanych buraków, drobno utartych 15 dkg świeżej marchwi, drobno startej 1/2 pęczka koperku, drobno posiekanego Wykonanie: Kolorowe kopytka można przygotować na różne sposoby. Jeśli jednak nie powiemy mu, co tam w środku siedzi, a pokażemy jedynie efekt końcowy, z pewnością maluch zachwyci się nie tylko wyglądem, ale też i smakiem. Każda mama chciałaby, aby jej dziecko zjadło wartościowy obiad a każde dziecko chce jeść to, co już zna i co mu się podoba. Można posypać parmezanem, wszak to ser z największą zawartością wapnia 🙂 Jestem przekonana, że Wasze dzieciaki to danie polubią 🙂 [FM_form id=3″] Jeśli wasze masy będą rzadkie, to nie przejmujcie się tym – i tak się ugotują 🙂 Dlaczego więc nie wykorzystać tego, co maluchy lubią by przemycać im to, co my byśmy chcieli, by jadły? Ja przedstawię tutaj taki, z którego sama najczęściej korzystam. Ziemniaki (stare) gotujemy, studzimy i przeciskamy przez praskę lub maszynkę. Do każdej dodajemy po jednym jajku, po 200 gramów mąki oraz warzywa: do pierwszej buraka, do drugiej marchewkę, a do trzeciej koperek.