budyń waniliowy2 jajka4 żółtka jajakilka kropli aromatu waniliowego2 łyżki kakao1 szklanka kulek czekoladowychtłuszcz do formy6 białek (pozostałych z masy serowej i ciasta)1 szklanka cukru1/3 szklanki orzechów włoskich1/3 szklanki płatków migdałowychZ podanych składników zagnieść kruche ciasto, rozwałkować na stolnicy i przenieść na wałku do formy wysmarowanej tłuszczem. Składniki na ciasto: Składniki na masę serowa: Pianka i góra ciasta: Wykonanie: 30 dag mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia10 dag cukru pudru2 żółtka jaja1 jajko10 dag margaryny2 łyżki smalcu1 kg białego sera1 szklanka mleka1 ½ szklanki cukru pudru1 Po półgodzinnym pieczeniu wyciągamy placek z piekarnika, studzimy go około pół godziny, następnie wykładamy ubitą pianę, posypujemy orzechami i wiórkami kokosowymi. Ser zmielić dwukrotnie, utrzeć z cukrem, aromatem, mlekiem, wsypać budyń, wbić jajka i żółtka, dokładnie wymieszać i przelać do formy.