Jaja zapiekane z sosem chrzanowym

Katarzyna
Zapiekanki
21.10.2016 21:06
Jaja zapiekane z sosem chrzanowym

Składniki na sos: 10 dag chrzanu, 2 łyżki tłuszczu, 2 ½ łyżki mąki, 1 szklanka kwaśnej śmietany, ½ szklanki rosołu ( może być z kostki), 1 żółtko, sól do smaku, cukier do smaku, ocet do smaku. Składniki na sos: 10 dag chrzanu, 2 łyżki tłuszczu, 2 ½ łyżki mąki, 1 szklanka kwaśnej śmietany, ½ szklanki rosołu ( może być z kostki), 1 żółtko, sól do smaku, cukier do smaku, ocet do smaku. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na połówki i ćwiartki, rozłożyć do ozdobnych miseczek żaroodpornych lub do jednego naczynia i zapiec w gorącym piekarniku. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na połówki i ćwiartki, rozłożyć do ozdobnych miseczek żaroodpornych lub do jednego naczynia i zapiec w gorącym piekarniku. Następnie przyprawić do smaku octem i przyprawami, dodać rozmącone żółtko, dokładnie wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/04/jaja-zapiekane-z-sosem-chrzanowym.html