Teraz już zapraszam Was na lekki makaron z tuńczykiem i cukinią: MAKARON Z TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ (przepis na 2-3 porcje) W czasie, kiedy makaron się gotuje przygotowujemy sos: Cebulkę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy razem z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku na oleju, aż cebulka się zeszkli. Składniki: 1/2 opakowania dowolnego makaronu (u mnie kokardki) 1 duża cukinia 1 mała cebula 1 puszka tuńczyka 1 ząbek czosnku szczypta oregano, bazylii sól olej do smażenia Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Makaron z tuńczykiem – danie fit Dania z makaronem kojarzą nam się z tuczącymi, tłustymi, kalorycznymi obiadami. Warto mieć go pod ręką zwłaszcza wtedy, gdy jesteśmy na wyjeździe, gdy nie ma czasu ani warunków na stanie przy kuchni i gotowanie. Polecam Wam gorąco ten przepis na sałatkę z tuńczyka z makaronem. Jeśli szukasz pomysłów na szybkie obiady w wakacje, to koniecznie zabierz ze sobą tuńczyka w puszce. Mało kto chce na takim wyjeździe tracić czas na długie i wykwintne gotowanie. Makaron z tuńczykiem i cukinią to smaczny pomysł na wakacyjny obiad.