Syllabub - lekki francuski deser na różowym winie

Dagmara
Desery
08.07.2016 21:24
Syllabub - lekki francuski deser na różowym winie

Składniki na 2 porcje: 90 ml różowego wina półsłodkiego 40 g cukru kilka kropel wody różanej 100 ml śmietany 36%, schłodzonej szczypta soli 125 g malin CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. 2. Śmietanę wraz ze szczyptą soli ubijamy tak długo, aż na powierzchni pojawią się nierówności (powinniśmy przestać ubijać, gdy powstanie gęsty krem, ale jeszcze nie konsystencji masła). Dziś przedstawiam delikatny, lekki deser na bazie śmietanki i różowego wina z dodatkiem malin. Do śmietany łyżka po łyżce dodajemy syrop z wina, za każdym razem dokładnie mieszamy*. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie dodajemy kilka kropli wody różanej (niepełne pół łyżeczki), mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/04/syllabub-na-rozowym-winie-z-malinami.html