Schab z kością w musztardowej marynacie

Obiad
08.07.2016 14:30
Schab z kością w musztardowej marynacie

Składniki: 1 kg schabu z kością 1 łyżka musztardy sarepskiej 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka bazylii 50 g masła Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy musztardy i bazylii i mieszamy aż składniki się połączą, jeśli marynata będzie za gęsta można dodać jeszcze oliwy. Z pozostałej wody z tłuszczem możemy zrobić bardzo pyszny sos - przelewamy zawartość naczynia na patelnię, podgrzewając na małym ogniu i cały czas mieszając dodajemy 1 łyżeczkę mąki. Schab płuczemy wykładamy na talerz i nacieramy marynatą z każdej strony. Wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą dobę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moje-pitraszenie.blogspot.com/2015/12/schab-z-koscia-w-marynacie-musztardowej.html