Składniki
Składniki na 4 burgery :
• 4 bułki •200 g. rukoli •2 pomidory
•sos słodko-kwaśny •600 g. wołowiny mielonej •sól
•pieprz •sałata lodowa •majonez •ketchup •1 czerwona cebula
Przepis
Sposób przygotowania :
• Mięso przekładamy do miski i doprawiamy solą oraz pieprzem.
• Przygotowujemy wszystkie składniki, które będą częścią naszego burgera (kroimy cebulę, pomidora oraz sałatę lodową, opłukamy rukolę
• Na najmocniejszym gazie rozgrzewamy patelnie grillową bez dodatku tłuszczu.
•Gdy patelnia jest już mocno rozgrzana wrzucamy burgery na chwilę i obsmażamy na ciemny kolor każdą ze stron.
•Wkładamy do piekarnika na minimum 200 stopni i pieczemy przez 5 minut lub więcej jeśli ktoś lubi dobrze wysmażone mięso.
•Bułki kroimy na pół i rumienimy na patelni.
•Składamy naszego burgera i cieszymy się doskonałym smakiem