Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej 2 cebule 2 łyżki mąki żytniej (może być zwykła pszenna) majeranek sól pieprz opcjonalnie: natka pietruszki i płatki migdałów winegret truskawkowy: 1 szklanka truskawek 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu 3 łyżki oliwy extra virgin szczypta soli (przepis na 4 porcje) Truskawki myjemy i miksujemy na gładki mus, łączymy z resztą składników sosu, odstawiamy. Smażymy na średnim ogniu, około 3-4 minuty z każdej strony, zależy od wielkości wątróbek. Gotowe wątróbki układamy na talerzu, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, dodajemy winegret i cebulę. Zdjęcie także nie jest najwyższych lotów, ale chyba lepiej nie uda mi się sfotografować wątróbki. Mam cichą nadzieję, że ktoś jednak się skusi i skorzysta z mojego przepisu.