½ szklanki płatków owsianych górskich (nie błyskawicznych)* 1 jajko 1 łyżka cukru lub innego słodzidła (do smaku) 2 łyżki jogurtu naturalnego kilka truskawek lub inne świeże owoce (poza sezonem mogą być mrożone) *osoby z nietolerancjami powinny użyć płatków bezglutenowych *osoby z nietolerancjami powinny użyć płatków bezglutenowych Przygotowanie: Możemy także spokojnie zabrać ją ze sobą do pracy na drugie śniadanie. 100 g sera białego twarogowego (u mnie półtłusty) Możemy także spokojnie zabrać ją ze sobą do pracy na drugie śniadanie. Na wierzch ułożyć truskawki lub inne owoce, które lekko wcisnąć w masę serową. Przeważnie występuję w postaci nocnej ze słoika, ale ostatnio zaczęłam kombinować również z jej zapiekaniem. Widzę, że nie tylko ja darzę ją entuzjazmem, bo jednogłośnie stała się Waszym wyborem w czerwcowym Gotowaniu za Głosowanie. Owsianka bardzo często gości u mnie na śniadanie. Ps. Taka owsianka znakomicie smakuje na ciepło i zimno.