Tarta z botwinką

Agata
Przekąski
28.06.2016 15:26
Tarta  z botwinką

Młode buraczki oczywiście najlepiej smakują w tradycyjnym chłodniku, chodniku z pieczonych buraków czy też dziś zapraszam na przepis na ciepło z botwiną w roli głównej, czyli będzie tarta z botwinką, z dodatkiem sera feta. Natomiast Tarta z botwinką Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na formę o średnicy 28 cm Składniki: 1 opakowanie francuskiego ciasta (u mnie mrożone) 1 pęczek botwinki 1 cebula oliwa do smażenia 2 łyżki octu balsamicznego pieprz sól morska 50 g fety 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 jajka 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Wykonanie: Na ciasto wykładamy warzywa, polewamy je masą jogurtową, a na wierzchu układamy pokrojoną w kostkę fetę. Botwinkę dokładnie płuczemy, buraczki obieramy kroimy w kostkę, łodyżki i listki na 2 cm kawałki. Pyszna na ciepło, jak napisałam, ale ja lubię ją też na zimno. Dziś na blogu kontynuuję temat młodych warzyw, wiosna to najlepszy czas, aby się rozkoszować ich smakiem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy cebulę, dodajemy buraczki i chwilę przesmażamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/06/tarta-z-botwinka.html