Jak pewnie nie trudno się domyślić, sos BBQ trafił w moje gusta, skradł moje serce i zawitał na niezbyt długo w mojej lodówce… Dla mnie jest to wielki autorytet kulinarny, któremu postanowiłem powiedzieć sprawdzam na łamach bloga i przekonać się, czy sos BBQ z jego przepisu będzie spełniał moje oczekiwania. W związku z panującym sezonem grillowym będzie na pewno nie jedna okazja, żeby go sprawdzić w akcji 😉 Za czasów gimnazjum po zajęciach siadałem przed telewizorem na wygodnej kanapie i puszczałem sobie jego program w tedy jeszcze na Kuchnia TV. Ja głównie używałem go do marynowania tofu naturalnego jak i wędzonego, ale również sprawdzi się do innych marynowanych rzeczy na grilla jak chociażby bardzo popularne ostatnio boczniaki. Sos BBQ z tego przepisu jest dość mocno słodki, więc jeśli wolisz bardziej wytrawny, to po prostu dodaj mniej cukru.