- Czas gotowania: 5 min
- Czas przygotowania: 8 min
Składniki
3 łyżki płatków jaglanych (ok. 30 g)
3 łyżki mleka 2% - mnie bez laktozy (ok. 15 g)
20 g odżywki białkowej (u mnie Allnutrition orzechowa)
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
2 duże jajka (ok. 140 g ze skorupką)
3 łyżki wiórek kokosowych (ok. 18 g)
Dodatki: 100 g jogurt naturalny, 7 winogron (ok. 50 g)
Przepis
Płatki zalać mlekiem, odstawić na 3 min do wchłonięcia, dodać pozostałe składniki, wymieszać (ciasto wychodzi dosyć rzadkie w tym przepisie). Lekko natłuścić patelnię, smażyć na najmniejszym ogniu. Udekorować jogurtem i połówkami winogron (najlepiej wydłubać pestki).
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA PO WARTOŚCI ODŻYWCZE I IG :)