Składniki ► makaron Malma (u mnie Penne Rigate) [300 g] ► orzechy nerkowca [75 g / 1/2 szklanki] ► cukier waniliowy/wanilinowy [10 g / 2 łyżeczki] ► sok z cytryny [1 łyżeczka] ► miód [2 łyżeczki] ► truskawki świeże [300 g] ► czekolada deserowa [30 g / ok. 1/3 tabliczki] Obowiązkowo z cukrem sypanym prosto z cukierniczki i truskawkami prosto z działkowego krzaka. W ramach inspiracji makaronowych z marką Malma, mam dla Was dziś trochę inną, bardziej elegancką wersję, którą możecie podać nawet na najbardziej wyrafinowanej imprezie. - Do nerkowców dodać miód i sok z cytryny i zblendować na gładki, kremowy sos. Świetna opcja piknikowa, ciekawy smakołyk na grilla, super obiad na gorące dni :)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://wilkuchnia.pl/2016/06/makaron-o-smaku-sernika-z-truskawkami-i-czekolada-7-skladnikow.html