Knedle szpinakowe

Beata
Obiad
23.06.2016 0:07
Knedle szpinakowe

Składniki 1 kg ziemniaków 400 g mrożonego szpinaku 2,5 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki masła Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zmielić przez maszynkę lub wycisnąć przez praskę. Szpinak rozmrozić na sicie i przesmażyć delikatnie na 1 łyżeczce masła, dodać posiekany drobno czosnek i wymieszać. Na moim blogu znajdziecie również kluski ze szpinakiem i białym serem , które również Wam polecam. Można podać również z sosem pieczarkowym lub gulaszem, albo polane masełkiem tak jak w moim przepisie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/06/knedle-szpinakowe.html