Budynie gotuje wg przepisu na opakowaniu, z tym że zmniejszam ilość mleka o 100 ml z każdego budyniu (u mnie z litra do 800 ml), słodzę wg uznania. Składniki: - paczka Hitów - 3/4 kostki masła - 2 budynie śmietankowe - 800 ml mleka - cukier (wg uznania) - ok 300 g truskawek Ciastka kruszę jak najdrobniej, masło rozpuszczam, dodaję do ciastek i dokładnie mieszam, tak aby powstał mokry piasek. Zrobienie tej tarty zajęło mi 20 minut + czas chłodzenia (niestety), ale cierpliwość popłaca, tarta jest przepyszna, lekka i bardzo orzeźwiająca. Formę do tarty smaruję masłem, wyklejam dno ciastkami i odstawiam do zamrażarki na czas robienia masy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://cookandlov.blogspot.com/2016/06/byskawiczna-tarta-z-truskawkami.html