Zupa rybna do ryżu

Klaudia
Zupy
20.06.2016 19:20
Zupa rybna do ryżu
  • Czas przygotowania: 20 min

Składniki

Na 4 porcje:

800g filetów z dorsza, bez skóry i ości

1 łyżeczka soli

1 por

1 czerwona papryka

2 łyżki oleju

200ml śmietanki

1 kostka bulionu rybnego

200ml mleka kokosowego

1 łyżka pasty curry

Przepis

Pokrój dorsza w kawałki i posyp solą. Pora i paprykę pokrój w kawałki i podsmaż na oleju aż por będzie miękki. Dodaj śmietankę i wrzuć pokruszoną kostkę rybną. Delikatnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Dodaj mleko kokosowe i pastę curry, doprowadź do wrzenia. Dodaj kawałki ryby i duś pod przykryciem aż ryba będzie gotowa (ok 5 minut).

Najlepiej podawać z ryżem. Smacznego :)