składniki: 1 duża główka młodej kapusty ( ok 2 kg) 1 l wody lub bulionu pęczek koperku 2 duże cebule 2-3 łyżki mąki 3 łyżki domowego smalcu ze skwarkami lub masła sól 3-4 listki laurowe Kapustę pokroić lub poszatkować na szatkownicy. Oczywiście można też z niej ugotować bigosik łącząc z młodą włoszczyzną i marchewką. Dodać też listki laurowe i gotować aż kapusta będzie miękka. Następnie dodać mąkę i wymieszać aby połączyła się z tłuszczem. Na patelni rozpuścić smalec, dodać cebulę i smażyć aż cebulka się przyrumieni. Taka z dodatkiem koperku i zasmażką jest przepysznym dodatkiem do letniego obiadu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/06/moda-kapustka-z-koperkiem.html