Tarta z pomidorkami i fetą

Monika
Śniadania
30.09.2018 15:22
Tarta z pomidorkami i fetą

składniki: kruche ciasto 250 mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli farsz ok 220 g pomidorków koktajlowych 100 g sera feta lub sałatkowego 5 kopiastych łyżek śmietany 18 % 2 jajka 2 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec aż ciasto lekko się przyrumieni, ok 10-15 minut, funkcja góra-dół. Tartę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż masa się zetnie, ok 25-30 minut, funkcja góra-dół. Do pomidorków dorzuciłam trochę słonego serka a cały farsz doprawiałam suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Gotowe ciasto owinąć folią i odłożyć do lodówki na 30 minut do schłodzenia. Do miseczki przełożyć śmietanę, dodać jajka oraz suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. Na podpieczonym spodzie ułożyć pokrojony ser i pomidorki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/09/tarta-z-pomidorkami-i-feta.html