Składniki: 3/4 opakowania makaronu fusilli (świderki) około 250 g świeżego szpinaku 5-6 plasterków szynki parmeńskiej ząbek czosnku 150 ml śmietanki 30% łyżka oliwy z oliwek/masła parmezan (ilość uzależniona od indywidualnych preferencji:) pieprz sól Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę szynkę. Dlatego jest świetnym rozwiązaniem dla osób, które pracują do późna i nie mają siły na przygotowywanie skomplikowanych przepisów. Więc generalnie moje tygodniowe menu nie może obejść się bez makaronu! Tym razem postawiłam na Makaron ze szpinakiem i szynką parmeńską. Smażymy przez jakieś 4 minuty aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Danie jest bardzo proste i można przygotować je w ekspresowym tempie.