Ja postawiłam na wieprzowo-wołowe i wyszły naprawdę pyszne 😀 Kofty Składniki: około 500 g mielonego mięsa (u mnie wieprzowo-wołowe) 2-3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki kuminu rzymskiego kuminu rzymskiego 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego mielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki mielonych nasion kolendry mielonych nasion kolendry 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu mielonego cynamonu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub kolendry 1 łyżka posiekanej mięty 2-3 łyżki zimnej wody pieprz sól Mięso łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami, przyprawami i wodą. Przygotowują ją najczęściej z jagnięciny lub baraniny, ale z powodzeniem możecie użyć dowolnego mielonego mięsa. Jakiś czas temu podzieliłam się z Wami przepisem na chlebki typu flatbread. Z mięsa formujemy podłużne kotleciki i nabijamy je na patyczki. Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie (dzięki temu się nie przypalą). Kofty smażymy/grillujemy z każdej strony po około 5 minut.