Dodatkowo ► sól [do smaku ok. 1/2 łyżeczki] ► pieprz [do smaku, spora szczypta] ► cebula [mała sztuka lub pół średniej] (opcjonalnie) Jeśli ziemniaki są bardzo wodniste, delikatnie odcisnąć je z wody dłonią, jeśli nie puszczają dużej ilości płynu, nie ma takiej potrzeby. Smażyć na średnim ogniu na suchej, rozgrzanej patelni ok. 5-7 minut z każdej strony. Powiem tylko tyle: te placki są przegenialne i gdybym nie była taka leniwa, jadłabym je codziennie. Niskotłuszczowe placki ziemniaczane - hashbrowns Drukuj przepis Składniki ► ziemniaki [500 g / 5 średnich sztuk] Nie będę się za bardzo rozpisywać na temat tej potrawy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://wilkuchnia.pl/2016/06/niskotluszczowe-placki-ziemniaczane-hashbrowns-2-skladniki.html