Tarta ze szparagami

Magdalena
Przekąski
06.06.2016 21:19
Tarta ze szparagami

Tarta ze szparagami – przepis Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (prostokątne) kilka szparagów wcześniej obgotowanych (10 minut) w wodzie z dodatkiem soli i cukru kilka pomidorków koktajlowych tarty ser np. cheddar 50 ml śmietanki 12-18% 1 jajko sól pieprz gałka muszkatołowa zioła do dekoracji Wykonanie: Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy resztą sera i wstawiamy na kilka minut do piekarnika (200 stopni) aby ser się rozpuścił. Kolejna z moich propozycja na maj to wiosenna tarta ze szparagami. Szparagi wcześniej gotujemy w wodzie z solą i cukrem około 10 minut, wcześniej odrywając twarde końcówki. Nakłuwamy ciasto widelce i wstawiamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i układamy na szparagach. Smarujemy ciasto na środku (bez zakładek), posypujemy 2/3 startego sera i układamy szparagi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przekaskinaimpreze.pl/tarta-ze-szparagami/