Składniki 70 dag szynki bez kości 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 puszka pomidorów 1 liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz, papryka słodka,papryka ostra Wykonanie: Posypać mieszanką mięso, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na około 1h. W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć mięso ze wszystkich stron na rumiany kolor, co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliło. Dusić około 1 h Kiedy mięso będzie już miękkie dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Zalać całość gorącą wodą, dodać troszkę soli, pieprzu liść laurowy, ziele angielskie i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Jeśli macie ochotę na takie danie to zapraszam na poniższy przepis. Sól,pieprz,paprykę słodką,paprykę ostrą wymieszać w miseczce. Zebrało się dość sporo przepisów na różne mięsa.