Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka puree z dyni cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem na gładko, dodać puree dyniowe, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Włożyć do naczynia żaroodpornego , nakryć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 C około 1 godziny lub dłużej, zależy od wielkości naszych kawałków. Jak przygotować puree z dyni /Dynię podzielić na mniejsze kawałki wraz ze skórą. Wszystko utrzeć ,a następnie wlać olej i dokładnie połączyć składniki. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/10/szybkie-ciasto-dyniowe.html