Wiosenna sałatka z rzodkiewką

Iza
Sałatki
31.05.2016 14:04
Wiosenna sałatka z rzodkiewką
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

Składniki:

1 garść rukoli

3 – 4 rzodkiewki

⅓ ogórka wężowego

2 łyżki posiekanego szczypiorku

2 – 3 łyżki ugotowanej kaszy pęczak

½ – 1 jajka ugotowanego na twardo

Sos:

2 łyżki oleju

1 łyżeczka musztardy

1 łyżeczka soku z cytryny

½ łyżeczki miodu

szczypta soli

szczypta świeżo mielonego pieprzu

Przepis

Wszystkie składniki sosu dobrze wymieszać.

W słoiku układać kolejno:

- sos,

- ogórek pokrojony w kostkę,

- rzodkiewkę pokrojoną w plasterki,

- ugotowana kaszę pęczak,

- dużą garść umytej i osuszonej rukoli,

- jajko ugotowane na twardo

- i szczypiorek.