Kasza manna na mleku z truskawkami i rabarbarem

Dominika
Śniadania
29.05.2016 19:36
Kasza manna na mleku z truskawkami i rabarbarem

czubata łyżka miodu lub więcej 1 łyżeczka cukru lub więcej 2 łyżki cytryny Przygotowanie Rabarbar obrać ze skórki, pokroić w kostkę, zasypać cukrem w małym garnuszku, wymieszać i pozostawić na około 10 minut, aż puści soki. Wprawdzie takie śniadania robi się nieco dłużej niż zwykłe kanapki, ale naprawdę jest to tylko nieco dłużej, no a jak miło zacząć dzień od słodkiego, pysznego śniadania :) Mało kiedy jadam słodkie obiady, raczej wolę śniadania na słodko, jednak muszę przygotować makaron z serem i truskawkami :) Składniki Ilość: 2 porcje 60 g kaszy manny 2 szklanki mleka 150 g truskawek 1 duża łodyga rabarbaru 1 Dziś zapraszam na przepis z kaszą manną, którą ugotowałam na mleku. Teraz, jak jestem starsza, to najlepiej smakują mi one podjadane same, ale z dzieciństwa pamiętam, że uwielbiałam je ze śmietaną i cukrem... Całość mieszać i gotować do momentu, aż owoce puszczą dużo soków i lekko się rozpadną (około 3 - 5 minut). Kaszę manną przełożyć do misek i zalać sosem z truskawek i rabarbaru.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/kasza-manna-na-mleku-z-truskawkami-i-rabarbarem/