Potrzebne nam:- 8 łyżeczek mocnej kawy rozpuszczalnej- 300 ml zimnego mleka- niepełną szklankę wrzątku- 2 łyżki miodu wielokwiatowego (można zastąpić stewią lub ksylitolem)- 200 ml śmietany 30%- kakao do posypania- lód w kostkachPrzygotowanie:Kawę zalewamy wrzątkiem i mieszamy z mlekiem oraz miodem, dokładnie mieszamy do rozpuszczenia kawy. Na leniwe godziny z książką lub babskie domowe spa polecam przygotować większą ilość sporo słabszej kawy. Intensywna w smaku, z dużą dawką kofeiny przyda się, gdy potrzebujemy szybko się zresetować. Śmietanę miksujemy na najwyższych obrotach i ubitą układamy na wierzchu kawy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/2016/05/mrozona-kawa-z-bita-smietana.html