SKŁADNIKI 3 jajka garść rukoli garść pomidorków koktajlowych świeżo mielony pieprz sól do smaku 1 łyżeczka klarowanego masła PRZYGOTOWANIE Na patelni o średnicy 20-23 cm rozgrzej masło. U mnie najczęściej ląduje w niej po prostu to, co akurat znajdę w lodówce. Jeśli przejadła Ci się nudna jajecznica, to zrób sobie dla odmiany frittatę, z tym, co lubisz najbardziej! Taki jajeczny omlet to również doskonały posiłek dla wszystkich na diecie redukcyjnej i nisko-węglowodanowej. Frittatę smaż na małym ogniu, aż jajka się zetną. Frittata to jeden z moich ulubionych sposobów na niedzielne śniadania.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.food2.pl/2016/05/Frittata-z-Pomidorkami-Koktajlowymi-i-Rukola.html