ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY

Ola
Zupy
22.05.2016 16:28
ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY

Potrzebujemy: - 1 młodą kapustę - 3 duże ziemniaki - 2 marchewki - 1 pietruszkę - 1 cebulę - 1 puszkę groszku konserwowanego/ 400g groszku świeżego lub mrożonego - kawałek pora - 2 ząbki czosnku - 2,5 l bulionu warzywnego - najlepiej ugotowanego wg tego przepisu - olej lub oliwa - 1 łyżkę cukru trzcinowego/ ksylitolu - natkę pietruszki/ koperku / wegańska śmietanka - do podania - pieprz i sól Przygotowanie: - Wszystkie warzywa obieramy ze skórki. Nie ma się co długo zastanawiać tylko lecieć do warzywniaka i zaopatrzyć się w młodą kapustę, a później rozkoszować się jej cudownym smakiem. - Na sam koniec dodajemy groszek, jeśli jest on mrożony musi się pogotować z zupą nieco dłużej, jeśli świeży lub konserwowy wystarczy 5 minut. - Zupa z młodej kapusty powinna posiadać lekko słodkawy posmak, jeśli nie jest dla nas wystarczający, dodajemy łyżkę cukru trzcinowego lub ksylitolu. - Zupę z młodej kapusty gotujemy jeszcze przez 20-30 minut, lub do czasu aż ziemniaki staną się miękkie. Zapraszamy na wiosenną zupę z młodej kapusty! Wegańska zupa z młodej kapusty Spieszmy się, bo wiosna już niebawem się kończy, ale spokojnie - lato też ma swoje warzywne przyjemności :) Zupę podajemy z pokrojoną świeżą natką pietruszki lub koperku, a także z wegańską śmietanką :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bananowepole.pl/2016/05/weganska-zupa-z-modej-kapusty.html