Na blogu znajdziecie również wafle przekładane kajmakiem, a przepis tutaj Składniki 1 opakowanie okrągłych wafli 250 g masła 3/4 szklanki cukru pudru 4 łyżki kwaśnej śmietany (dałam 18%) 1 szklanka mleka w proszku 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki kawy cappuccino Na koniec lekko docisnąć i pozostawiać w chłodnym miejscu Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (na parze) i posmarować przełożone wafle. Polewa 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę, dodać śmietanę, mleko i utrzeć. Miałam okrągłe wafle, ale również możecie wykorzystać takie w kwadracie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/05/torcik-waflowy-cappuccino.html