Krewetki z kuskusem i ziołami

kardamonovy
Obiad
17.05.2016 10:31
Krewetki z kuskusem i ziołami

Składniki: 20 średnich krewetek 1 szklanka kaszy kuskus pół pęczka koperku pół pęczka szczypiorku pół pęczka natki pietruszki pół małej cukinii 1 zielone chili 1 ząbek czosnku sok z połowy cytryny oliwa sól (przepis na 2 porcje) Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią pokrojony w plasterki czosnek. Siedzę sobie sama w domu, piję piwo o nazwie Pan kot, słucham Saranga i zajadam się krewetkami – pełnia szczęścia. Na początek, ukręcamy im łebki, później obieramy z pancerzy, pozostawiając ogon. Dziś biesiaduję sama, więc mogę jeść wszystko to na co mam ochotę. Cukinię kroimy w małą kostkę i chwilę smażymy, z rozdrobnioną chili. Jeżeli nie macie ochoty na zostawianie ogona, możecie go oczywiście także urwać. Kuskus można jeszcze na koniec skropić odrobiną oliwy extra virgin.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/krewetki-z-kuskusem-i-ziolami/