Na tym etapie można też dodać przyprawy i dodatki: cynamon, gorzkie kakao, karob, suszone owoce, kawałki czekolady, wiórki kokosowe, kruszone orzechy, przyprawę do piernika itp. - Smażyć na małej ilości oleju (np. kokosowego) albo na nieprzywierającej patelni teflonowej bez tłuszczu. Placuszki smażą się ekspresowo, można je przewrócić na drugą stronę zaraz po ujrzeniu bąbelków na powierzchni, im wcześniej zdjęte z patelni tym bardziej miękkie i puszyste. ► dojrzały banan [1 sztuka] ► odżywka białkowa [30 g / 1 miarka] Przygotowanie - Banana rozgnieść widelcem bądź blenderem ręcznym na gładką masę z jak najmniejszą ilością grudek. Z uwagi na brak cukru w przepisie dojrzałe banany dadzą nam najwięcej słodyczy i najlepszą konsystencję, tym samym gwarantując mięciutkie i słodkie placki. Są mega proste do przygotowania, robi się je szybko, smaży krótko, a wysoka zawartość białka sprawia, że są idealnym śniadaniem, które zaspokaja głód na kilka godzin. Dziś mam dla Was jedno z moich ulubionych śniadań, zupełny hit w mojej kuchni przygotowywany już dziesiątki razy czyli najlepszy i najłatwiejszy przepis na placuszki białkowe.