Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę, resztę robi za nas piekarnik ;) Pieczone klopsiki z indyka z czerwonym pestoDrukuj przepis Składniki ► mięso mielone z indyka [500 g] ► płatki jaglane błyskawiczne [60 g / 1/2 szklanki suchych płatków] ► czerwone pesto [130 g] Ja zdecydowałam się na wielkość piłeczki pingpongowej, ale z tej masy można równie dobrze uformować tradycyjne kotlety mielone, płaskie kotlety a’la burgery a nawet wypełnić nim foremkę i piec jak pieczeń rzymską. Klopsiki są wielofunkcyjne, można ich użyć do spaghetti, podać z gęstym sosem i borówką a’la Ikea, albo uformować z tego mięsa burgery czy klasyczne mielone. - Piec przez 20 min w 200 stopniach, po upływie 10 minut przełożyć klopsiki na drugą stronę, żeby równo się dopiekły. Najlepiej sprawdzić to przez rozcięcie jednego z nich po upływie 20 minut i upewnienia się, że środek nie jest surowy.