Tort truskawkowy

Beata
Ciasta
17.05.2016 0:07
Tort truskawkowy

Biszkopt 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier stale miksując. Dodatkowo truskawki Składanie ciasta Pierwszy blat smarujemy warstwą śmietany i na brzegu układamy truskawki pokrojone w plasterki. Krem 800 ml śmietany kremówki 36% cukier puder do smaku 2 łyżki żelatyny Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody. Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, a na koniec wlać przestudzoną żelatynę. Przykrywamy drugim blatem, smarujemy warstwą ubitej śmietany i układamy na brzegu truskawki. Wlać ciasto i piec w 180 stopniach C około 35 minut do tzw suchego patyczka. Polecam Wam również roladę biszkoptową z truskawkami, która jest równie smaczna i prosta do zrobienia. Przykrywamy trzecim blatem i smarujemy warstwą śmietany.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/05/tort-truskawkowy.html